sâmbătă, 19 iulie 2014
Dulceata fina de visine
Dulceata de visine este o alta noutate in inventarul camarii mele de anul acesta. Ador visinele!!! ♥♥♥
Nu am o reteta minune si nici vreun secret bine pastrat. Eu folosesc Gelfix si nu mi-e rusine sau frica de gura lumii sa recunosc. De obicei folosesc Gelfix Super (3:1), pentru ca trebuie adaugat zahar mai putin (doar 350g zahar la 1 kg fructe), dar la visine am ales sa folosesc Gelfix Extra (2:1). La 1 kg fructe se adauga 500g zahar si un plic de Gelfix Extra.
Instructiunile sunt pe spatele plicului, deci oricine se va descurca cu usurinta sa le urmeze.
Pe blog mai apar si alte conserve facute cu Gelfix:
Gem de capsune
Gem din piersici de vie
Dupa ce am curatat visinele spalate de samburi si codite, le-am transformat in pasta cu ajutorul mixerului vertical.
Din 4 kg visine si 2 kg zahar am obtinut 13 borcanele de dulceata. Nu mai descriu procesul tehnologic, pentru ca este scris pe spatele oricarui plic de Gelfix.
Inventarul camarii se mareste considerabil :D
Vacanta placuta si spor la treburi va doresc!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...