luni, 4 noiembrie 2013
Ficatei cu lapte si caramel
Ciudat, nu? Ei bine, mi-a sunat indeajuns de ciudat incat am incercat sa vad ce iese. Este o adaptare a unei reteta citita intr-o revista Practic in bucatarie.
Mancarea a fost foarte buna si a disparut imediat din farfurii.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Daca o serviti cu salata, cum am facut si eu de altfel, atunci este pentru zilele PL.
Ingrediente:
- 500 g ficatei, spalati bine si scursi de apa
- 2 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 250 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingura amidon de porumb
- fulgi de ardei iute
- sare si piper macinat
Intr-o craticioara am pus indulcitorul pudra si 2 linguri de apa, la foc mic. Am amestecat mereu, pana s-a caramelizat. Atentie! Se caramelizeaza foarte repede, deci nu plecati de langa craticioara!
Peste caramel am adaugat ficateii si am amestecat usor.
Se gatesc asa vreo 5 minute, avand grija sa ii intoarcem pe toate partile.
Am adaugat laptele si condimente, apoi am lasat mancarica sa fiarba la foc mic, pana cand zeama a devenit translucida.
Am desfacut amidonul in putina apa rece si l-am turnat peste mancare. Cand sosul s-a ingrosat, am oprit focul.
Am servit mancarea fierbinte, alaturi de salata de varza cruda (varza, sare, otet).
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...