miercuri, 20 noiembrie 2013
Chiftelute coapte de pui cu telina
Am descoperit reteta asta pe site-ul Retete Dukan in urma cu ceva vreme si de la prima incercare ne-au placut foarte mult. Prin urmare a devenit una din retetele noastre favorite si o prepar foarte des ♥
Eu am preparat prima data aceste chiftelute cu piept de pui. Desi au fost foarte bune, a doua oara le-am preparat cu pulpe de pui (asa cum este si reteta orginala) si au fost si mai bune, pentru ca nu se usuca asa tare la copt ca pieptul de pui. Prin urmare va recomand si voua sa folositi pulpe de pui, pe care sa le tocati voi acasa.
Ingredienete:
- 1kg pulpe de pui fara piele si os
- 1 telina (radacina) medie
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi
Am tocat pulpele de pui impreuna cu telina, ceapa si patrunjelul verde. Peste acest amestec am pus oul, sare, piper macinat si praf de usturoi dupa gust. Am amestecat bine.
Din compozitia rezultata am format cu mainile ude chiftelute mici, pe care le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru aproximativ o jumatate de ora. Verificati-le dupa 20 de minute! In functie de cuptor, este posibil sa fie gata mai repede.
Sunt foarte bune si parfumate, in plus ies multe.
Sunt perfecte la micul dejun, cina, pachetel pentru serviciu, mese festive.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...