▼
luni, 4 noiembrie 2013
Ficatei cu lapte si caramel
Ciudat, nu? Ei bine, mi-a sunat indeajuns de ciudat incat am incercat sa vad ce iese. Este o adaptare a unei reteta citita intr-o revista Practic in bucatarie.
Mancarea a fost foarte buna si a disparut imediat din farfurii.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Daca o serviti cu salata, cum am facut si eu de altfel, atunci este pentru zilele PL.
Ingrediente:
- 500 g ficatei, spalati bine si scursi de apa
- 2 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 250 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingura amidon de porumb
- fulgi de ardei iute
- sare si piper macinat
Intr-o craticioara am pus indulcitorul pudra si 2 linguri de apa, la foc mic. Am amestecat mereu, pana s-a caramelizat. Atentie! Se caramelizeaza foarte repede, deci nu plecati de langa craticioara!
Peste caramel am adaugat ficateii si am amestecat usor.
Se gatesc asa vreo 5 minute, avand grija sa ii intoarcem pe toate partile.
Am adaugat laptele si condimente, apoi am lasat mancarica sa fiarba la foc mic, pana cand zeama a devenit translucida.
Am desfacut amidonul in putina apa rece si l-am turnat peste mancare. Cand sosul s-a ingrosat, am oprit focul.
Am servit mancarea fierbinte, alaturi de salata de varza cruda (varza, sare, otet).
Sa ne fie de bine!