duminică, 7 iulie 2013
Pui alla cacciatora
Din cauza unor probleme tehnice si a concediului de odihna nu am apucat sa postez in timp util reteta aleasa pentru provocarea secreta din luna iunie 2013, desi am facut-o la vreme.
Repartizarea blogurilor in luna iunie a fost facuta de Lili - Cu Lili in bucatarie si mie mi-a fost repartizat blogul Retete fel de fel. Mi-a fost greu sa ma decid ce reteta sa aleg, pentru ca blogul abunda de retete una si una, care mai de care mai frumoasa si mai apetisanta.
Am ales sa prepar reteta de pui alla cacciatora si am facut cateva mici modificari pentru ca reteta sa fie conforma cu dieta pe care o tin si pentru a folosi alimentele pe care le aveam deja.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare, fara piele
- 1 legatura ceapa verde
- 3 morcovi tineri
- 3 catei usturoi
- 1 conserva de rosii in bulion
- 100ml vin roze
- sare si piper macinat
- leustean
Intr-o cratita cu fundul mai gros, la foc mic, am pus pieptul de pui taiat bucati, ceapa si usturoiul taiate marunt si piper macinat.
Puiul si-a lasat multa zeama.
Le-am lasat pe toate sa se caleasca in zeama lasata de pui pana cand si-a schimbat carnea culoarea si a devenit albicoasa.
Am adaugat morcovii taiati rodele.
La urma am adaugat vinul si rosiile in bulion.
Am lasat sa fiarba cateva minute, am potrivit gustul de sare si am oprit focul. La sfarsit am adaugat si leusteanul taiat marunt.
Am servit mancarea imediat.
A fost foarte buna si satioasa!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...