luni, 8 iulie 2013
Ciorba de legume cu os afumat si zdrente de ou
Dupa ce am reorganizat pungile din congelator, am gasit o punga cu oase de la un ciolan afumat. Aveau pe ele si ceva carnita, precum si siorici. Am hotarat sa fac ciorba din ele si bine am hotarat. Junioara si sotul meu au fost incantati de aceasta decizie.
Ingrediente pentru o oala de 3 litri:
- oase cu carne de la un ciolan afumat
- 1/2 radacina medie de telina
- 2 morcovi nu prea mari
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei gras verde
- 2 tulpini de telina Apio
- 1/2 punguta de fasole verde congelata
- 1 sticluta zarzavat de ciorba facut in casa (rosii, ardei gras rosu, frunze de telina, sare)
- 1 ou
- 1 legatura leustean verde
Oasele le-a taiat sotul meu cu toporisca in bucati mai mici. Le-am pus la fiert, la foc mic, in apa rece si am adunat spuma formata. Am lasat oasele sa fiarba cam o jumatate de ora, apoi am adaugat legumele taiate cubulete si fasolea verde congelata. Focul l-am pastrat in continuare mic.
Dupa ce legumele au fiert, am adaugat zarzavatul de ciorba din sticluta. Am mai lasat sa fiarba 10 minute si am oprit focul.
Intr-un castronel am batut bine un ou. Peste el am turnat un polonic de ciorba si am amestecat bine. Acest amestec l-am turnat in oala cu ciorba, astfel formandu-se zdrentele de ou in ciorba. La sfarsit am adaugat leusteanul taiat marunt si am lasat ciorba sa-si traga sufletul 15 minute.
Am servit-o fierbinte mesenilor, cu ardei iute in otet cu zahar. Au mancat cu mare pofta, ba chiar au cerut si a doua portie.
Sa le fie de bine si sa fie sanatosi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...