miercuri, 15 mai 2013
Pulpe de pui pe pat de varza
Cand am iesit de la birou, in drum spre casa am trecut prin piata. Pe o taraba tronau cateva verze micute dar dolofane, cu frunze fragede si crocante. Instantaneu am simtit in nari miros de varza calita, cu rosii si marar! Bineinteles ca am cumparat o capatana de varza si m-am grabit spre casa sa-mi ostoiesc pofta.
Reteta de mai jos este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan (zile PL). Pulpele le-am gatit cu pielea pe ele, dar eu am inlaturat pielea cand mi-am pus in farfurie.
Ingrediente:
- o capatana varza (a mea a avut aproape 1.5 kg)
- pulpe inferioare de pui
- 1 conserva de cubulete de rosii in bulion
- sare si piper macinat
- marar si cimbru
Varza am tocat-o marunt si am frecat-o in pumni cu un praf de sare.
Intr-o tava cu peretii inalti am pus un strat generos de varza (tineti cont ca la gatit varza pierde mult volum!) si am turnat o cana cu apa. Peste varza am asezat pulpele de pui si am presarat piper macinat, cimbru si marar.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pe raftul din mijloc.
Dupa 40 minute am scos tava din cuptor si am intors pulpele si pe partea cealalta. Deasupra lor am turnat conserva de rosii in bulion si am bagat iar tava la cuptor.
Am lasat mancarea la cuptor pana cand zeama a scazut bine.
Ce mirosuri mi-au invadat casa! Mi-am multumit in gand ca m-am gadit sa fac varza la cuptor pentru cina, mai ales ca nu te poti pune cu poftele nebune.
Mesenii au fost incantati de alegerea mea si mi-au multumit cu farfurii goale si zambete largi.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...