vineri, 15 martie 2013
Rulada de mamaliga cu gem si miez de nuca
Cine zice ca mamaliga nu poate fi desert?
Cand am gasit reteta asta intr-o revista Practic in bucatarie am ras si m-am gandit: "Doamne, ce le da la unii prin cap!". Dupa cateva zile insa am revenit asupra retetei si am zis ca e musai sa o incerc si sa vad ce iese. Mai auzisem de oameni care laudau mamaliga unsa cu gem si eram tare curioasa daca este chiar asa de buna. In plus este o reteta de post, iar ingredientele sunt putine si ieftine.
Ei bine, reteta s-a dovedit a fi un succes! Junioara si sotul meu au mancat cu foarte mare placere rulada si au spus ca desi pare ciudata, este foarte gustoasa. Prin urmare o trec pe lista reusitelor si o voi mai prepara in viitor.
Ingrediente:
- 250g malai
- un praf sare
- 100g stafide
- 100g miez de nuca macinat
- 400g gem (eu am folosit gem de piersici )
- 50g nuca de cocos uscata
Am facut o mamaliga din malai si 3 cani cu apa in care am pus un praf de sare. Dupa ce a fost gata am adaugat in ea stafidele si am amestecat bine.
Pe o bucata de punga am imprastiat nuca de cocos uscata. Peste nuca de cocos am pus mamaliga cu stafide si am intins-o intr-o foaie de blat nu prea subtire. Puteti face asta cu mainile umezite cu apa. Atentie la mamaliga fierbinte!
Miezul de nuca macinat l-am amestecat cu gemul de piersici. Compozitia umbtinuta am intins-o uniform peste foaia de mamaliga.
Am rulat cu atentie si am legat punga la capete.
Rulada am bagat-o la frigider o vreme, apoi am feliat-o si am servit-o curiosilor.
Foarte buna!
Satioasa, gustoasa, usor de facut, ieftina - astea sunt calitatile acestei rulade. Va asigur ca n-o sa va para deloc rau daca o incercati!
Sa ne fie de bine!
P.S. Pentru ca reteta asta contine nuca, particip cu ea la provocarea Dulce Romanie, gazduita in luna martie 2013 de blogul Enjoy Dessert.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...