joi, 28 martie 2013
Supa deasa de legume
Desi de felul meu sunt "ciorbareasa", gatesc foarte rar supe si ciorbe pentru ca sotul si fetita mea nu prea le agreeaza.
Supa de fata am facut-o dupa multe negocieri si a iesit foarte deasa pentru ca numai asa mi-a fost acceptata dorinta de a gati pentru cina o supa.
Ingredientele folosite sunt pentru o oala de ciorba/supa de 4 litri.
Ingrediente:
- 1 ceapa mijlocie
- 50ml ulei
- 1 ardei gras verde
- 1 morcov nu prea mare
- 1/2 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 conopida mica
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion (400g)
- 100g taitei foarte subtiri (de post)
- sare
- frunze de telina (eu am avut congelate)
Toate legumele au fost spalate, curatate si taiate marunt.
In oala in care urma sa fac supa am pus uleiul la incins si am calit in el ceapa, ardeiul gras si morcovul. Peste ele am pus 1 lingurita rasa de sare. Cand ceapa a devenit sticloasa si ardeiul s-a inmuiat, am turnat deasupra lor 3 litri de apa. Am adaugat si telina, patrunjelul si conopida.
Focul l-am pastrat mic si am lasat supa sa ajunga la fierbere.
Dupa ce a fiert cateva minute, am adaugat rosiile in bulion si am lasat supa sa dea cateva clocote, apoi am oprit focul. La sfarsit am adaugat frunzele de telina si fideaua subtire. Am acoperit oala cu un capac si am lasat fideaua sa se gateasca in supa fierbinte.
Gata!
A fost foarte buna!
Ce dor mi-a fost de-o ciorba/supa!!!!
Sa ne fie de bine!
P.S. Supa asta deasa este de post daca erati in dubiu. Asta insa nu eclipseaza faptul ca e foarte gustoasa :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...