sâmbătă, 30 martie 2013
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Da, am avut noroc! Am reusit sa mai fac inca o zama saptamana asta! Sunt tare mandra de mine ca am reusit sa introduc in meniul zilei de ieri o ciorba :D Ai mei nu sunt foarte incantati, dar asta nu i-a impiedicat sa manance ce li s-a pus in fata. Si pentru ca farfuriile au fost golite, consider ca am castigat inca o batalie in razboiul intern anti-supa/ciorba :D
Ingredientele de mai jos sunt pentru o oala de 4 litri.
Ingrediente:
- 1 ceapa mijlocie
- 1 punga legume congelate pentru ciorba de vacuta fara vacuta (ardei gras, praz, fasole verde, mazare, morcov, telina) 400g
- 50 ml ulei
- 4 cartofi mari
- 1 conserva cubulete de rosii in bulion
- 1/2 l zeama de varza
- frunze de telina (eu am avut congelate)
- 1 ou - optional
In oala in care urma sa fac ciorba am pus uleiul la calit. In el am calit ceapa pana a devenit sticloasa, apoi am adaugat legumele congelate (nu trebuie decongelate inainte!) si le-am calit impreuna cateva minute. Peste ele am turnat 3 litri de apa si zeama de varza, apo am adaugat si cartofii taiati cubulete mai mari. Focul l-am pastrat mic si am lasat ciorba sa fiarba in tihna.
Dupa ce cartofii au fiert, am adaugat rosiile in bulion si am lasat ciorba sa ajunga iar la fierbere. Dupa un clocot scurt am oprit focul si am adaugat frunzele de telina congelate.
Oul l-am batut bine intr-un castronel. Peste el am adaugat un polonic de ciorba fierbinte si am amestecat bine, apoi am turnat totul in oala de ciorba, amestecand repede cu o furculita. Au rezultat niste zdrente tare dragute, care dau bine in farfuria de ciorba.
Daca vreti ca ciorba sa fie de post, renuntati la ou. Oul nu este obligatoriu!
Minunata! Asta e cuvantul care imi vine in minte cand ma gandesc la ciorba asta :D
Neaparat sa repet reteta asta! Mi-a placut foarte mult!
Sa ne fie de bine!
P.S. Zeama de varza nu am fiert-o in prealabil. Am adaugat-o odata cu apa peste legume. Din cauza ca este destul de sarata, nu mai este necesara adaugarea de sare in ciorba.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...