vineri, 15 martie 2013

Rulada de mamaliga cu gem si miez de nuca


Cine zice ca mamaliga nu poate fi desert?
Cand am gasit reteta asta intr-o revista Practic in bucatarie am ras si m-am gandit: "Doamne, ce le da la unii prin cap!". Dupa cateva zile insa am revenit asupra retetei si am zis ca e musai sa o incerc si sa vad ce iese. Mai auzisem de oameni care laudau mamaliga unsa cu gem si eram tare curioasa daca este chiar asa de buna. In plus este o reteta de post, iar ingredientele sunt putine si ieftine.
Ei bine, reteta s-a dovedit a fi un succes! Junioara si sotul meu au mancat cu foarte mare placere rulada si au spus ca desi pare ciudata, este foarte gustoasa. Prin urmare o trec pe lista reusitelor si o voi mai prepara in viitor.

Ingrediente:
- 250g malai
- un praf sare
- 100g stafide
- 100g miez de nuca macinat
- 400g gem (eu am folosit gem de piersici )
- 50g nuca de cocos uscata


Am facut o mamaliga din malai si 3 cani cu apa in care am pus un praf de sare. Dupa ce a fost gata am adaugat in ea stafidele si am amestecat bine.
Pe o bucata de punga am imprastiat nuca de cocos uscata. Peste nuca de cocos am pus mamaliga cu stafide si am intins-o intr-o foaie de blat nu prea subtire. Puteti face asta cu mainile umezite cu apa. Atentie la mamaliga fierbinte!


Miezul de nuca macinat l-am amestecat cu gemul de piersici. Compozitia umbtinuta am intins-o uniform peste foaia de mamaliga.


Am rulat cu atentie si am legat punga la capete.


Rulada am bagat-o la frigider o vreme, apoi am feliat-o si am servit-o curiosilor.



Foarte buna!
Satioasa, gustoasa, usor de facut, ieftina - astea sunt calitatile acestei rulade. Va asigur ca n-o sa va para deloc rau daca o incercati!
Sa ne fie de bine!

P.S. Pentru ca reteta asta contine nuca, particip cu ea la provocarea Dulce Romanie, gazduita in luna martie 2013 de blogul Enjoy Dessert.