vineri, 13 martie 2015
Prajitura Mironosita - dukan style
Expr. A face pe mironosiţa = a-şi lua aere de nevinovăţie, a simula pietate şi modestie
Poate va intrebati de ce i-am dat numele de "mironosita". Am ales acest nume pentru ca in spatele acestei felii zemoase si dulci ce troneaza in prima poza sta o reteta extrem de simpla, de genul "toate se amesteca intr-un castron". Nici macar nu trebuie sa ai chef de gatit, pentru ca toate pregatirile dureaza maxim 10 minute, cu tot cu spalatul castronului, dar tot te poti lauda ca ai facut o prajitura :D
Ingrediente:
- 500g iaurt (Pilos 0.1% grasime)
- 300 ml lapte rece (1.5% grasime)
- 5 oua
- 2 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura rasa ness
- 1 lingura esenta cappucino
Se pun toate ingredientele intr-un castron...
... si se mixeaza bine 1 minut.
Compozitia am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon cu diametrul de 27 cm, pusa intr-o alta tava, metalica, in care am turnat o cana de apa.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ o ora.
A mea a crapat un pic la copt, dar n-a fost bai mare. Am lasat-o sa se raceasca si am pudrat-o cu putina cacao.
Nu cred ca mai este nevoie sa spun ca bombonelele stelute de zahar au fost doar de decor.
Repede si bun . Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...