miercuri, 25 martie 2015
Prajitura "desteapta" cu cacao - dukan style
Aceasta este o alta varianta a prajiturii destepte - Prajitura magica dukanita.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
- 6 oua
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri faina arorut
- 4 linguri eritritol cu stevia ♥♥♥
- 250g crema de branza (Ehrmann 0.2% grasime)
- 700 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita esenta visine in ciocolata
- 1 lingurita esenta ciocolata
- 1 lingura cacao
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul si esentele 3 minute la putere maxima.
Peste galbenusuri am adaugat crema de branza, faina de arorut, cacao si taratele. Am mixat inca 3 minute la putere maxima.
La urma am turnat laptele rece si am mixat inca un minut.
In compozitia obtinuta am amestecat cu miscari usoare spuma de albusuri.
Amestecul obtinut, care este lichid, l-am turnat intr-o tava cu peretii inalti (20 X 30cm), captusita cu hartie de copt.
Tava am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru o ora si jumatate.
Prinde culoare frumoasa deasupra si miroase senzational! ♥
Am lasat-o sa se raceasca in tava vreo 2 ore, apoi am feliat-o si am servit-o.
A fost perfecta langa o cafea aromata ♥♥♥
Mi-a placut mult cum arata in sectiune ♥♥♥
A fost foarte buna! Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...