vineri, 9 ianuarie 2015
Tarta aperitiv cu ceapa si ciuperci - dukan style
O tarta minunata, gustoasa si satioasa, ce poate fi un mic-dejun sau o cina perfecta - cam asa as descrie aceasta tarta aperitiv. Ideea a pornit de la Mara, o fata inventiva de pe un grup dukan de pe facebook. Pentru ca mi-a placut ce i-a iesit ei, am facut si eu. S-a dovedit a fi o idee buna, pentru ca la toti ai casei ne-a placut foarte mult ♥♥♥ In mod sigur o voi mai face!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand din croaziera.
Ingrediente:
- 2 rosii
- 1 ceapa mare ( a mea a fost chiar foarte mare!)
- 1 borcan ciuperci feliate
- 2 linguri ulei de masline
- 4 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 6 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita praf de usturoi
- piper negru macinat
- sare (eu am folosit sare alba de Himalaya)
Blatul este o adaptare a retetei postata de Ioana: Pain doux (fara tolerate).
Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o in ulei de masline pana a devenit sticloasa. Am asezonat-o cu sare alba de Himalaya si piper negru macinat.
Peste ceapa calita am adaugat ciupercile scurse bine de apa. Am amestecat usor si le-am lasat la foc mic vreo 5 minute sa se imprieteneasca, apoi am oprit focul.
Intr-o tava rotunda de silicon (diametrul 27 cm) am asezat felii de rosii.
Peste rosii am pus ceapa calita cu ciuperci.
Pentru blat am batut albusurile spuma tare, Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat galbenusurile in spuma de albusuri.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu laptele praf 0.1% grasime, praful de usturoi, praful de copt, putina sare alba de Himalaya si piper negru macinat. Acest amestec uscat l-am incorporat in spuma de oua, cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel.
Compozitia am turnat-o peste ceapa calita cu ciuperci si am nivelat-o frumos.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru 40 minute.
Eu am lasat tarta sa se raceasca bine in tava in care am copt-o, apoi am rasturnat-o pe un platou.
A iesit foarte frumoasa si miroase foarte bine ♥♥♥
Se feliaza foarte frumos si este foarte gustoasa si satioasa ♥♥♥
Blatul este foarte pufos ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...