miercuri, 21 ianuarie 2015
Pasta de jumeri
In mod sigur v-au mai ramas ceva jumeri pe care nu va tenteaza sa le mancati ca atare si le tot mutati prin frigider. Cam asa s-a intamplat in cazul nostru, asa ca am hotarat sa transformam jumerile in pasta de jumeri, iar hotararea noastra s-a dovedit a fi una buna. Pasta de jumeri a iesit foarte buna, cremoasa, satioasa si condimentata ♥♥♥ Noi am servit-o la micul dejun, unsa pe paine integrala, alaturi de o cana de kefir.
Ingrediente:
- 500g jumeri
- 2 cepe mici
- 2 ardei kapia rosii
- 1 lingura rasa praf de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare si piper negru macinat
Jumerile, ceapa si ardeiul kapia le-am taiat marunt. Le-am pus pe toate intr-un castron mare si am adaugat condimentele.
Cu ajutorul unui pasator electric am transformat totul in pasta fina.
Castronul ales initial a fost prea mic pentru ce vroiam noi sa facem, deci am fost nevoiti sa mutam totul intr-un castron mai mare. Voi folositit de la inceput un castron mai mare!
Noi nu am fost foarte insistenti cu pasatorul, pentru ca noua ne place ca pasta de jumeri sa aiba si cateva bucatele mai mari.
A iesit foarte foarte buna si deloc gretoasa ♥♥♥
Poate fi un apreritiv foarte bun pentru o masa cu un meniu traditional ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...