vineri, 21 noiembrie 2014
Covrigi - bretzel
Pentru provocarea secreta din luna noiembrie 2014, Kadia mi-a repartizat blogul Paulei - Enjoy Dessert. Intamplarea face ca anul trecut, in decembrie, cand tot Kadia a fost gazda provocarii, mi-a fost repartizat tot blogul Paulei. Atunci am pregatit Cheesecake cu dovleac ♥♥♥
Pentru aceasta data, am ales sa prepar covrigi-bretzel pentru ca tare frumusei i-au iesit Paulei, pentru ca sunt de post si pentru ca sunt facuti dintr-o coca pe care eu deja o cunosc foarte bine, deoarece o folosesc de ceva vreme la gogosile delicioase de post si la cozonacul de post.
Ingrediente:
- 500g faina + cateva linguri daca este nevoie
- un cubulet drojdie (20g)
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei (eu am pus ulei de masline)
- o cana apa calda (250ml)
- 1 lingurita sare
***pentru oparit covrigii:
- 1 litru apa
- 1 plic bicarbonat de sodiu
- 1 lingura sare
***pentru ornat:
- seminte (eu am pus de in)
- sare mare
Intr-un pahar inalt am frecat drojdia cu zaharul, o lingura de faina si 100 ml apa calda. Am lasat maiaua sa creasca 10 minute.
Faina am pus-o intr-un bol si in mijlocul ei am facut o gropita in care am turnat maiaua crescuta. Am incorporat faina in maia, putin cate putin, cu ajutorul unei furculite, adaugand din cand in cand apa calda.
La final am adaugat sarea si uleiul si am mai framantat putin cu mana.
Am lasat coca sa creasca o ora intr-un loc ferit de curent rece (in cuptorul cu microunde).
Am rasturnat coca pe o planseta si am impartit-o in bucati cat o mingie de tenis. Din fiecare bucata de coca am intins un sul lung si apoi am format covrigi. Treaba asta mi s-a parut foarte complicata, pentru ca sulul meu de coca se strangea imediat ce incercam sa-l impletesc.
Intr-o oala am pus la fiert apa. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat sarea si bicarbonatul.
Am captusit tava de la aragaz cu hartie de copt si am pus-o la indemana.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
Cu ajutorul unei palete am pus fiecare covrig in apa clocotita si l-am oparit 30 secunde, apoi i-am asezat cu grija in tava captusita.
Mie mi-au iesit 9 covrigi mari.
Junioara a presarat covrigii cu seminte de in si sare mare.
Am bagat tava in cuptorul incins, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 30 minute.
Nu au iesit ei ca la revista, dar au fost pufosi si tare buni ♥♥♥
Jumatate din ei au fost mancati inainte sa se raceasca si toata lumea i-a laudat ♥♥♥
Sunt perfecti la pachetel sau la micul-dejun!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...