miercuri, 5 noiembrie 2014
Castraveti cu otet si indulcitor - pentru iarna
Da, stiu, voi ati terminat deja de pus conservele pentru iarna. Si eu am terminat, dar reteta asta a ramas nepostata pe blog si era musai sa defilez cu ea pentru aducere aminte, ca doar si la anu' pun castraveti pentru iarna.
Ce este diferit fata de alti castraveti pusi de mine pana acum? De data asta am conservat castravetii cu otet si indulcitor. Stiu ca multa lume crede ca indulcitorul scade sansele de pastrare mult timp al conservelor, dar eu va promit ca se tin foarte bine si nimeni nu-si va da seama ca ati folosit indulcitor. Chiar in seara asta am desfacut un borcan de castraveti si tare mi-au placut ♥♥♥ S-au pastrat fermi si sunt deliciosi ♥♥♥
Ingrediente:
- castraveti proaspeti, mici
- boabe de mustar
- radacina de hrean taiata in fasii
- crengute de cimbru uscat
- otet
- indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- sare
Castraveciorii i-am pus intr-un lighean mare si am turnat multa apa rece peste ei. I-am lasat in apa vreo 3 ore. In acest timp castavetii se hidrateaza bine, devin maleabili si nu vor mai absorbi asa multa compozitie din borcan, ramanand cu capetele descoperite de lichid.
Am pregatit borcane curate. In fiecare borcan am pus o crenguta mica de cimbru uscat, apoi am asezat castraveciori, cat ma strans lipiti unul de altul. Printre castraveciori am indesat fasii de hrean. La urma am pus in fiecare borcan o lingura de boabe de mustar si o crenguta de cimbru.
Castravetii mai marisori i-am taiat felii grosute si apoi i-am bagat in borcane.
Intr-o cratita am pus apa, avand grija sa o masor cu un pahar gradat. Pentru fiecare litru de apa am adaugat in oala 150 ml otet, 2 linguri indulcitor si o lingura rasa de sare mare. Am pus la fiert aceasta compozitie si am lasat-o sa fiarba 10 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca.
Borcanele le-am pus pe rand pe o tava de metal si am turnat in ele zeama fierbinte. Imediat ce umpleam un borcan, ii puneam capacul si infiletam strans.
Borcanele fierbinti le-am pus intr-o patura groasa si le-am acoperit bine.
Le-am tinut asa infofolite 24 ore, apoi le-am scos din patura si le-am asezat in camara,
Productia la hectar:
Foarte buni!!! ♥♥♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...