joi, 11 septembrie 2014
Tarhon in otet
Tarhonul in otet nu-mi lipseste niciodata din camara, mai ales de cand m-am mutat in Ardeal. In ciorbele cu afumatura sau in ciorba simpla de fasole boabe se potriveste de minune ♥♥♥ Metoda de conservare este foarte simpla si tarhonul se pastreaza foarte bine mult timp, chiar daca nu-l pun in borcane inchise ermetic. Otetul ce ramane dupa consumarea tarhonului se poate folosi cu succes la acrirea ciorbelor si la salate, dandu-le un gust foarte bun ♥♥♥
Nu voi da cantitati exacte, doar voi preciza ca mie din 6 legaturi de tarhon mi-au iesit 3 borcanele de tarhon in otet.
Am spalat bine tarhonul, l-am scuturat de apa, l-am lasat la scurs, apoi am curatat frunzulitele de pe tije.
Am indesat bine frunzulitele in borcane si am turnat deasupra lor otet, pana aproape de gura borcanului.
Am pus capacele si gata. Borcanele le-am depozitat in camara, la intuneric si racoare.
Simplu, nu?
Cateva retete la care am folosit tarhon in otet:
Ciorba de afumatura cu tarhon
Ciorba de legume cu ciolan afumat si tarhon
Ciorba de fasole uscata
Ciorba de fasole boabe cu iz exotic
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...