luni, 19 mai 2014
Chiftelute coapte de ton
Chiftelute de ton am mai facut acum un an: Chiftelute de ton, la cuptor.
Reteta de atunci am modificat-o un pic si chiftelutele si-au pastrat mai bine forma. Sunt delicioase si sunt perfecte pentru mic-dejun, cina, pachetel sau gustare intre mese.
Ingrediente:
- 3 conserve ton maruntit, in suc propriu
- 1 ceapa mare
- 1 lingura cu varf crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri tarate de grau
- 1 ou
- marar uscat, piper macinat
Tonul l-am lasat intr-o sita sa se scurga bine de zeama, apoi l-am amestecat intr-un castron cu ceapa taiata marunt, crema de branza, taratele de grau, oul, marar si piper macinat. Nu am adaugat sare, deoarece mi s-a parut pestele destul de sarat.
Din compozitia rezultata am format chiftelute cu mainile ude. Mie mi-au iesit 21 bucati, mari cat un ou mediu.
Chiftelutele le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, raftul din mijloc, foc mediu, pentru 50 minute.
Cand au fost gata, erau frumoase si aurii:
Au fost delicioase si foarte usor de facut! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...