luni, 19 mai 2014

Chiftelute coapte de ton


Chiftelute de ton am mai facut acum un an: Chiftelute de ton, la cuptor.
 Reteta de atunci am modificat-o un pic si chiftelutele si-au pastrat mai bine forma. Sunt delicioase si sunt perfecte pentru mic-dejun, cina, pachetel sau gustare intre mese.

Ingrediente:
- 3 conserve ton maruntit, in suc propriu
- 1 ceapa mare
- 1 lingura cu varf crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri tarate de grau
- 1 ou
- marar uscat, piper macinat


Tonul l-am lasat intr-o sita sa se scurga bine de zeama, apoi l-am amestecat intr-un castron cu ceapa taiata marunt, crema de branza, taratele de grau, oul, marar si piper macinat. Nu am adaugat sare, deoarece mi s-a parut pestele destul de sarat.


Din compozitia rezultata am format chiftelute cu mainile ude. Mie mi-au iesit 21 bucati, mari cat un ou mediu.
Chiftelutele le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Am bagat tava la cuptor, raftul din mijloc, foc mediu, pentru 50 minute.
Cand au fost gata, erau frumoase si aurii:



Au fost delicioase si foarte usor de facut! ♥


Sa ne fie de bine!