miercuri, 17 octombrie 2012
Salata de paste cu maioneza
Salata asta mi-o facea mama cand eram copil si imi placea tare mult. Familia mea este una numeroasa (mai am inca 4 surori si un frate) si mama era nevoita sa faca mancare din ingrediente ieftine (pe atunci ouale si uleiul nu erau considerate alimente de lux), multa si satioasa. Nu am schimbat nimic la ingrediente, pentru ca pofta era de salata cum facea mama. In plus, sotului meu ii place foarte mult salata asta.
Ingrediente:
- 500g paste (de preferinta scoici sau rotite pentru ca sta mai bine maioneza pe ele)
- 500g parizer de pui (eu am luat de Cristur)
- 7-8 castraveti murati
- maioneza: 1 ou, 300ml ulei, 1 lingurita mustar, sare si piper macinat)
- sare si piper macinat
Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe punga. Le-am scurs bine de apa si le-am lasat sa se racoreasca.
Parizerul si castravetii le-am taiat cubulete. Cubuletele de castravete murat le-am stors bine de zeama, in pumni. Maioneza am facut exact ca in reteta postata pe blog cu ceva vreme in urma: Maioneza in 30 secunde.
Intr-un castron incapator am amestecat pastele fierte cu parizerul, castravetii murati si maioneza. Am potrivit gustul cu sare si piper macinat si apoi am servit.
In loc de parizer se pot pune cremvusti sau polonezi.
Ce a ramas am pus la pachetel si a fost foarte bun :)
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...