joi, 4 octombrie 2012
Paste cu ciuperci si smantana
Cred ca toata lumea face ca mine, adica atunci cand nu stie ce sa mai faca de mancare face paste :D Asa s-a intamplat si in cazul meu intr-o seara, cand nu era nimic pregatit pentru cina si nici chef de chestii complicate nu era. Traiasca pastele!
Ingrediente:
- 500g paste (la alegere)
- 600g ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- 300ml frisca pentru gatit
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
Am taiat ciupercile cubulete si ceapa am taiat-o finut. Ceapa am calit-o cateva minute in ulei, in care am adaugat 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper macinat. Cand a devenit sticloasa am adaugat ciupercile si am lasat pe foc mic vreo 10-15 minute, cat sa se inmoaie ciupercile. Nu am adaugat apa. Ciupercile lasa destula zeama.
Am adaugat smantana pentru gatit, am mai fiert 5 minute si am oprit focul.
Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet si le-am scurs bine de apa in care au fiert. Peste paste am turnat compozitia de ciuperci cu smantana si am amestecat bine. La sfarsit am adaugat si patrunjelul taiat marunt.
Am servit imediat.
Si reci au fost bune, astfel ca ce a ramas am pus la pachetel.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, facea cea mai buna placinta cu mere din lume. Placinta mai buna ca cea facuta de ea nu am mancat nicaieri i...
-
Aceasta reteta este una rezultata din dorinta de a scapa rapid de niste smantana luata la oferta (in traducere - aproape de expirare) o p...