joi, 4 octombrie 2012
Paste cu ciuperci si smantana
Cred ca toata lumea face ca mine, adica atunci cand nu stie ce sa mai faca de mancare face paste :D Asa s-a intamplat si in cazul meu intr-o seara, cand nu era nimic pregatit pentru cina si nici chef de chestii complicate nu era. Traiasca pastele!
Ingrediente:
- 500g paste (la alegere)
- 600g ciuperci proaspete
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- 300ml frisca pentru gatit
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
Am taiat ciupercile cubulete si ceapa am taiat-o finut. Ceapa am calit-o cateva minute in ulei, in care am adaugat 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper macinat. Cand a devenit sticloasa am adaugat ciupercile si am lasat pe foc mic vreo 10-15 minute, cat sa se inmoaie ciupercile. Nu am adaugat apa. Ciupercile lasa destula zeama.
Am adaugat smantana pentru gatit, am mai fiert 5 minute si am oprit focul.
Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet si le-am scurs bine de apa in care au fiert. Peste paste am turnat compozitia de ciuperci cu smantana si am amestecat bine. La sfarsit am adaugat si patrunjelul taiat marunt.
Am servit imediat.
Si reci au fost bune, astfel ca ce a ramas am pus la pachetel.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...