luni, 29 octombrie 2012
Ciuperci cu carne de pasare
Imi place sa gatesc dupa retete vechi!
Sursa mea de inspiratie a fost cartea ce veche de bucate, despre care am mai vorbit eu la Gulas de carne, reteta numarul 685.
Ingrediente:
- 2 cepe mijlocii
- 50g unt
- 2 linguri ulei
- 4 copane superioare de pui, fierte in prealabil
- 500g ciuperci brune
- 1 lingura faina
- 250 ml smantana de gatit
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o cateva minute in unt amestecat cu ulei. Am adaugat si pulpele fierte si am mai lasat cateva minute, la foc mic, cat sa sa imprieteneasca toate si pulpele sa prinda un pic de culoare.
Am adaugat faina si am amescat bine, apoi am turnat o jumatate de cana cu apa.
Am adaugat ciupercile brune taiate felii si am mai adaugat o cana cu apa.
Am lasat sa fiarba cateva minute pana s-a ingrosat sosul si am adaugat smantana de gatit.
Am potrivit gustul cu sare si piper si am adaugat si verdeata, apoi am oprit focul si am servit mancarea.
A fost foarte buna!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...