luni, 22 august 2016
Pui cu alune caju
Aceasta reteta asiatica am ochit-o pe site-ul rasamalaysia.com - Cashew Chicken si pentru ca se intampla sa am toate ingredientele necesare (noi suntem mari amatori de mancare asiatica, dupa cum poate s-a observat din multimea de retete cu aceasta tema deja postate pe blog, si mereu am in casa ingredientele necesare pentru o astfel de reteta), le-am adunat rapid pe masa si m-am apucat de gatit.
La prima vedere poate parea o reteta complicata dar in afara faptului ca este necesar sa ai pregatite (spalate, taiate, la indemana) toate ingredientele inainte de a aprinde focul, nimic nu este complicat si mancarea este gata in doi timpi si trei miscari. In plus este delicioasa ♥♥♥
Ingrediente:
- 800g pulpa de pui dezosata si fara piele
- 2 linguri ulei
- o bucatica de ghimbir proaspat (o felie groasa de un deget)
- 1 ardei gras verde
- partea alba a doua fire groase de ceapa verde
- o ceasca alune caju
***Marinata:
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura amidon de porumb
***Sos:
- 1 lingura sos de stridii
- 1 ligurita sos de soia
- 6 linguri apa
- un varf lingurita piper macinat
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita ulei de susan
- sare dupa gust, daca mai este necesar
Ceapa am taiat-o felii subtiri, ghimbirul l-am tocat marunt, iar ardeiul gras l-am taiat cuburi marisoare.
Carnea de pui am taiat-o cuburi mari si am amestecat-o intr-un castron cu bicarbonatul de sodiu. Am lasat carnea sa se odihneasca 15 minute, apoi am clatit-o bine sub jet de apa rece.
Intre timp am amestecat intr-un castronel toate ingredientele pentru sos.
Carnea clatita bine cu apa rece am rasturnat-o pe un servet si am tamponat-o bine cu un alt servet uscat pentru a scapa de surplusul de apa.
Am pus-o apoi intr-un castron si am amestecat-o cu amidonul de porumb.
Trebuie lasata iar 15 minute inainte de a continua.
Am pus wok-ul pe foc mare si am calit carnea intr-o lingura de ulei, pana si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa.
Am scos carnea intr-un castron si am adaugat in wok uleiul ramas, ghimbirul taiat marunt, ceapa si ardeiul gras.
Le-am calit cateva minute, pana cand legumele s-au inmuiat.
Am adaugat carnea peste legume si peste toate am turnat sosul deja pregatit.
Am avut grija sa amestec mereu, pentru a permite carnii sa se imbrace toata in sos, sos care se ingroasa destul de repede datorita amidonului.
Cand carnea a fost gata, am adaugat alunele caju si am mai lasat mancarea pe foc 2-3 minute, amestecand mereu.
Am servit imediat, alaturi de orez prajit cu ou.
Tare buna a mai fost mancarea asta! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...