luni, 22 august 2016

Pui cu alune caju


Aceasta reteta asiatica am ochit-o pe site-ul rasamalaysia.com - Cashew Chicken si pentru ca se intampla sa am toate ingredientele necesare (noi suntem mari amatori de mancare asiatica, dupa cum poate s-a observat din multimea de retete cu aceasta tema deja postate pe blog, si mereu am in casa ingredientele necesare pentru o astfel de reteta), le-am adunat rapid pe masa si m-am apucat de gatit.
La prima vedere poate parea o reteta complicata dar in afara faptului ca este necesar sa ai pregatite (spalate, taiate, la indemana) toate ingredientele inainte de a aprinde focul, nimic nu este complicat si mancarea este gata in doi timpi si trei miscari. In plus este delicioasa ♥♥♥


Ingrediente:
- 800g pulpa de pui dezosata si fara piele
- 2 linguri ulei
- o bucatica de ghimbir proaspat (o felie groasa de un deget)
- 1 ardei gras verde
- partea alba a doua fire groase de ceapa verde
- o ceasca alune caju
***Marinata:
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura amidon de porumb
***Sos:
- 1 lingura sos de stridii
- 1 ligurita sos de soia
- 6 linguri apa
- un varf lingurita piper macinat
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita ulei de susan
- sare dupa gust, daca mai este necesar

Ceapa am taiat-o felii subtiri, ghimbirul l-am tocat marunt, iar ardeiul gras l-am taiat cuburi marisoare.


Carnea de pui am taiat-o cuburi mari si am amestecat-o intr-un castron cu bicarbonatul de sodiu. Am lasat carnea sa se odihneasca 15 minute, apoi am clatit-o bine sub jet de apa rece.


Intre timp am amestecat intr-un castronel toate ingredientele pentru sos.


Carnea clatita bine cu apa rece am rasturnat-o pe un servet si am tamponat-o bine cu un alt servet uscat pentru a scapa de surplusul de apa.


Am pus-o apoi intr-un castron si am amestecat-o cu amidonul de porumb.


Trebuie lasata iar 15 minute inainte de a continua.


Am pus wok-ul pe foc mare si am calit carnea intr-o lingura de ulei, pana si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa.



Am scos carnea intr-un castron si am adaugat in wok uleiul ramas, ghimbirul taiat marunt, ceapa si ardeiul gras.


Le-am calit cateva minute, pana cand legumele s-au inmuiat.


Am adaugat carnea peste legume si peste toate am turnat sosul deja pregatit.


Am avut grija sa amestec mereu, pentru a permite carnii sa se imbrace toata in sos, sos care se ingroasa destul de repede datorita amidonului.
Cand carnea a fost gata, am adaugat alunele caju si am mai lasat mancarea pe foc 2-3 minute, amestecand mereu.


Am servit imediat, alaturi de orez prajit cu ou.


Tare buna a mai fost mancarea asta! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!