joi, 11 decembrie 2014
Pateu din ficat de pui - dukan style
Pe Mamy Vio am cunoscut-o prin intermediul grupurilor dukan de pe facebook. Este o doamna cu o imaginatie de invidiat, care gateste numai bunatati si a adaptat foarte multe retete clasice astfel incat sa devina conforme pentru dieta Dukan. Doamna Vio nu are blog, dar are pagina de facebook si acolo posteaza retetele minunate si pozele graitoare.
Daca vreti sa vedeti minunatiile, iata aici pagina ei: Retete DU - KAN Mamy Vio.
Pentru ca-mi este draga si pentru ca respect si admir munca ei, in luna decembrie ii dedic ei imbratisarea mea virtuala.
Parada imbratisarilor virtuale postate pana in 15 decembrie va fi gazduita de Maria - Zambetania.
Reteta de fata este o reteta marca Mamy Vio si este o reteta conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din faza de atac.
Atentie! Nu faceti cantitate mai mare decat daca aveti multi oameni la masa sau faceti cadouri! Pateul acesta, pentru ca nu contine grasime, nu se pastreaza multa vreme. Trebuie consumat in maxim o saptamana, altfel se strica!
Ingrediente:
- 300g ficatei de pui
- lapte degresat cat sa acopere ficateii
- 3 oua
- o ceapa rosie
- 275g branza de vaci 0.5% grasime (Pilos)
- 100 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita mustar fara zahar
- sare si piper macinat
- 1 lingurita mix ierburi italiene
Ficateii spalati bine de sange in multa apa rece i-am pus intr-un castron si i-am acoperit cu lapte. Am pus un capac peste castron si l-am bagat la frigider pentru vreo doua ore.
Dupa ce a trecut acest timp, am scurs ficateii de laptele in care au stat si am aruncat acest lapte.
In vasul blenderului am pus ficateii scursi, laptele, ceapa rosie, ouale, branza de vaci, mustarul si condimentele.
Am mixat bine cateva minute, la viteza maxima. Rezulta o compozitie lichida si omogena.
Aceasta compozitie am turnat-o in borcanele mici. Mie mi-au iesit 5 borcanele.
Intr-o cratita inalta am pus un prosopel de bucatarie si am asezat borcanelele, apoi am turnata apa pana aproape de capace.
Am pus cratita la foc mediu si am lasat sa fiarba o ora din momentul in care a inceput sa clocoteasca apa.
Pentru ca am umplut borcanelele pana sus, am impresia ca a iesit ceva zeama din borcane in timpul fiertului, altfel nu-mi explic colorarea apei din cratita. Data viitoare voi umple borcanelele doar pe trei sferturi.
Am lasat borcanele sa se raceasca in apa in care le-am fiert, apoi le-am scos din apa, le-am sters bine si le-am bagat in frigider.
Pateul a iesit foarte bun, cremos si fin ♥♥♥ Junioara mea a facut o pasiune pentru el ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...