luni, 13 ianuarie 2014
Omleta la cuptor
Recunosc, anul trecut pe vremea asta nici nu concepeam sa mananc de dimineata. Azi insa nu concep sa-mi incep ziua fara un mic-dejun satios. Si ce mananca omul in general de dimineata? Oua! In cazul meu o omleta coapta in cuptor.
Omleta se poate face si doar cu albusuri, daca aveti probleme cu colesterolul.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente pentru doua portii:
- 5 oua
- pastrama piept de pui - 6 felii
- parizer de pui (eu am folosit Wudy) - 3 felii
- branza de vaci 1% grasime ( eu am folosit Romfulda)
- 1 ardei gras mare si verde
Bineinteles ca puteti pune orice altceva, deci nu va cramponati de ingredientele date de mine mai sus.
Am batut bine ouale cu un tel si am taiat in bucati potrivite carnea, branza de vaci si ardeiul gras. Le-am amestecat toate si am turnat totul intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm), pusa in prealabil intr-o tava de metal pentru o manevrare mai usoara.
Daca branza de vaci folosita de voi este moale, nu ca o telemea cum am avut eu, puteti fie sa o amestecati cu oul de la inceput, fie o puneti la sfarsit in tava, din loc in loc, cu o lingurita.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute. Daca este inchegata, atunci este gata.
Se taie foarte usor si este foarte buna.
Eu am servit-o alaturi de ardei umplut cu pasta de branza si putina carnita de curcan din conserva. Foarte bun totul!
Iata si branza de vaci folosita de mine:
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...