miercuri, 29 ianuarie 2014
Briose cu sprot afumat
Ca o mare iubitoare de peste ce sunt, am nascocit un aperitiv in care sa folosesc niscaiva sprot afumat cumparat la oferta. La asta se adauga si nevoia "urgenta" de a incerca o tava de silicon cu 6 forme delicate de trandafiri. Rezultatul? Unul neasteptat de bun, care se cere repetat in viitor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente:
- 250g sprot afumat
- 1 ceapa mica
- 3 oua
- 1 legatura marar
- 150g iaurt 2% grasime (un iaurt mic)
- 1 lingurita praf de usturoi
Pestele l-am maruntit in mixer.
Am amestecat intr-un castron pasta de peste, ceapa taiata marunt, ouale, iaurtul, mararul tocat marunt si praful de usturoi. Observati ca nu am adaugat sare. Sprotul afumat este destul de sarat, deci nu mai este nevoie de surplus de sare.
Compozitia obtinuta am turnat-o in forme din silicon pentru briose. Mie mi-a ajuns compozitia pentru 7 forme.
Tava de silicon am pus-o intr-o tava de metal, inainte de a turna compozitia in forme, pentru a o putea manevra mai bine si in siguranta in cuptor.
Am bagat briosele la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Cuptorul meu parleste intr-un colt, de aceea o briosa este mai colorata fata de celelalte.
Le-am lasat sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am scos briosele din forme.
Tare mult mi-au placut cum au iesit trandafirasii ♥
Iata cum arata si in sectiune:
Delicioase! ♥
Merg de minune la micul dejun, cina, pachetel, mese festive.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...