joi, 3 octombrie 2013
Frigarui de pui marinat cu lamaie
A venit randul unei noi retete din cartea Retete Dukan.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui
- 4 catei usturoi
- 1 lamaie
- 1 lingurita praf de chimen
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 2 ardei grasi nu foarte mari
- 2 cepe
Am taiat carnea in cuburi marisoare si am pus-o intr-o caserola cu capac. Peste carne am pus zeama de lamaie si coaja de lamaie ramasa, taiata mai marunt, usturoiul tocat marunt, chimenul, cimbru, sarea si piperul macinat. Am amestecat bine, am acoperit caserola cu capac si am bagat-o la frigider, unde a stat pana a doua zi.
Din cand in cand am amestecat carnea din caserola, astfel incat toate sa se imprieteneasca bine.
A doua zi veti observa ca bucatile de carne si-au schimbat culoarea din roz in alb-crem.
Ardeiul si ceapa le-am taiat in patrate de aproximativ aceeasi marime.
Pe bete de frigarui umezite in prealabil, am infipt bucatile de carne, ardei si ceapa. Am copt frigaruile obtinute intr-o tava-gratar antiaderenta.
Din ingredientele enumerate mai sus au rezultat 9 frigarui dolofane.
Doua au lipsit de la apel, ca era musai sa le gustam inainte sa le tragem in poza.
Le-am servit cu sos de dovlecel crud.
Au fost delicioase!!!! ♥
Sa ne fie de bine!
Pentru ca nu am folosit faina de grau, zahar si nici ulei, inscriu aceasta reteta in parada de octombrie a provocarii Dulce Romanie.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...