duminică, 29 septembrie 2013
Sos de dovlecel crud
Profitati de ocazie cat mai gasiti dovlecei in piata si incercati acest sos delicios de dovlecel crud! Se face foarte repede, necesita putine ingrediente si merge de minune langa o friptura la gratar.
Acest sos l-am mai facut si la Paste cu mousse de dovlecei, dar intr-o alta combinatie. Acum l-am dukanit si l-am servit alaturi de frigaruit de pui marinat cu lamaie. O bunatate!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 dovlecel (curatat de samburi daca sunt mari)
- 250 g branza de vaci degresata
- 5-6 frunze busuioc proaspat sau o lingura busuioc uscat
- sare
Eu am lasat dovlecelul cu coaja.
Toate ingredientele le-am tocat in blender pana cand compozitia a devenit cremoasa.
Am potrivit gustul cu sare si gata.
Sosul se pastreaza la rece, intr-un vas cu capac, pana la servire.
N-o sa va para rau daca incercati!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...