miercuri, 25 septembrie 2013
Briose aperitiv cu ton
Pentru luna septembrie 2013, in cadrul Provocarii secrete, mi-a fost repartizat blogul Bucate pe alese. Repartizarile au fost facute de Daiana - Simplu si bun.
Mi-a fost foarte usor de aceasta data sa aleg o reteta pentru a o incerca, pentru ca pe blogul repartizat am gasit o sectiune cu retete conforme cu dieta Dukan. Briosele cu ton au fost o alegere inspirata, mai ales ca junioara vroia sa ma ajute la bucatarie. Aportul meu la aceasta reteta a fost doar desfacerea conservei cu ton, aprinderea focului la cuptor si pozele. Restul, a fost facut in totalitate de junioara, deci ea merita toate laudele si aplauzele.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 conserva ton in suc propriu
- 150 g branza de vaci degresata (eu am folosit urda cu 1.5% grasime)
- 3 linguri tarate de ovaz (recomand Pirifan)
- 1 ceapa mica
- sare si piper macinat
- 1/2 lingurita praf de copt
Tonul a fost scurs de zeama.
Ceapa a fost taiata marunt.
Toate ingredientele au fost apoi amestecate bine intr-un bol.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Junioara a impartit compozitia in forme de silicon pentru briose.
Din ingredientele de mai sus au rezultat 9 briose.
Formele pot fi umplute pana sus pentru ca briosele nu cresc aproape deloc la copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare, pentru aproape 50 minute.
Sunt foarte pufoase si foarte bune!
Dupa cum ati observat, este o reteta foarte simpla, contine ingrediente putine si accesibile, deci ar fi pacat sa nu incercati macar o data.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac. Atentie la portia zilnica de tarate de ovaz!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...