sâmbătă, 8 iunie 2013
Ciorba de salata cu maruntaie de pui
Nu cred ca trece an in care sa nu mancam de cateva ori ciorba de salata. De data aceasta am facut-o un pic altfel decat o fac in mod normal si tare ne-a placut si aceasta varianta. Ciorba este foarte gustoasa si satioasa. Pana si junioara a mancat cu pofta
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - toate fazele si cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1kg pipote si inimi de pui
- 1 legatura ceapa verde
- 1 salata mare
- 3 oua
- 1 legatura leustean
- sare
- iaurt degresat - optional
Am pus maruntaiele de pui la fiert in apa rece cu 1/2 lingurita de sare.
Ceapa verde am taiat-o marunt, iar salata (spalata bine!) am rupt-o bucati mici.
Am avut grija sa adun spuma ce s-a format la fiert si am lasat maruntaiele sa fiarba pana cand au fost fierte bine. Dupa ce am gustat carnea si am vazut ca este fiarta, am adaugat in oala ceapa verde si salata.
Am lasat sa fiarba la foc mic vreo 10 minute, cat sa se inmoaie verziturile.
Intre timp am copt o omleta din 3 oua, intr-o tigaie antiaderenta. Foaia de omleta am taiat-o apoi patratele nu prea mari dar nici mici.
Cand ciorba a fost gata, am adaugat in oala cubuletele de omleta si leusteanul taiat marunt. Am mai lasat sa fiarba 2-3 minute, apoi am oprit focul.
Am servit imediat.
Noi am adaugat in ciorba iaurt degresat, dar nu este obligatoriu acest lucru.
Foarte buna ciorba asta!
Sa ne fie de bine!
P.S. Mai jos aveti cateva iaurturi degresate pe care eu le-am incercat si mi-au placut:
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...