duminică, 28 aprilie 2013
Chiftelute de ton, la cuptor
Aceasta reteta am descoperit-o pe forumul Fabs.ro - Retete Dukan, unde a fost postata de Janis. Cum retete postate de ea am mai incercat si mi-au placut, am hotarat sa fac si aceste chiftelute.
Ea recomanda si bicarbonat de sodiu, dar eu nu am folosit.
Chiftelutele au iesit foarte gustoase si sunt foarte satioase.
Ingrediente:
- 2 conserve de ton in suc propriu
- 2 oua
- 1 ceapa
- 4 linguri branza de vaci 0.2% grasime
- marar proaspat
- 2 catei de usturoi
- piper macinat
Tonul din conserve l-am lasat cateva minute la scurs intr-o strecuratoare.
Am folosit ton de la doua marci: Clever si Pelicanul. Tonul de la firma Pelicanul este foarte bun, dar foarte sarat, prin urmare nu a mai fost nevoie sa adaug sare la chiftelute.
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele: tonul maruntit si scurs bine de zeama, ouale, branza de vaci, ceapa taiata marunt, usturoiul tocat si mararul taiat marunt. Am adaugat si piper macinat, dupa ochi.
Cu mainile umezite am format chiftelute si le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Tava am bagat-o la cuptor pe raftul din mijloc, la foc moderat.
Nu stiu din ce cauza s-a format pelicula aceea albicioasa dintre chiftelute, dar pot spune ca este foarte buna.
Zici ca s-a scurs oul din compozitie... Chiftelutele nu au avut insa de suferit si au fost minunate!
Sunt minunate pentru micul-dejun, pranz, cina, pachetel, gustare.
Mararul este minunat langa ton!
Am pozat si sectiunea, ca sa se observe ce apetisant arata si in interior:
Sunt potrivite pentru dieta Montignac - fazaI si pentru dieta Dukan (atac, croaziera, consolidare, stabilizare).
In afara de asta, chiftelutele sunt delicioase!!! Merita facute, chiar daca nu tineti dieta!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...