miercuri, 4 august 2010
Saramura de pleurotus
Ceva simplu, gustos si de post :)
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500g pleurotus
- 2 rosii mari coapte bine
- 5 catei de usturoi
- sare, ulei
- folie de aluminiu
Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se usuca.
Incingem gratarul pe aragaz.
Pe bucati de folie de aluminiu punem ciuperci, un pic de sare pe ele si stropim cu ulei. Impaturim in forma de punguta, pentru a nu pierde zeama ce si-o lasa ciupercile. Asezam pungutele astfel formate pe gratarul incins si lasam aproximativ 15 minute.
Rosiile le curatam de pielita si le taiem marunt. Usturoiul curatat il taiem felii subtiri.
Ciupercile gata "gratarite" le punem intr-un vas termorezistent. Peste ele punem rosiile si usturoiul. Turnam o cana de apa fierbinte si acoperim cu un capac. Le lasam sa-si amestece aromele vreo 10 minute, apoi servim cu felii de paine prajita pe gratar.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Scrumbia este de departe cel mai bun peste mancat de mine vreodata. Ori de cate ori fac rost de scrumbie, imi place s-o pregatesc in doua f...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...