miercuri, 18 august 2010
Crakers din faina de naut
Acesti biscuiti din faina de naut pot fi folositi in loc de paine in dieta Montignac si sunt de faza I.
- 250g faina de naut
- 1 lingurita rasa sare
- 120ml lapte
- 50g unt (nu-l inlocuiti cu ulei sau cu altceva!)
- seminte diferite (optional)
- faina de naut pentru presarat
Se amesteca faina de naut cu sarea.
Incalzim putin laptele si untul si le turnam peste faina de naut. Amestecam bine. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la frigider pentru o ora. Aluatul ramane umed si cleios.
Presaram pe blatul de lucru faina de naut (si seminte cine doreste). Cu ajutorul sucitorului intindem aluatul intr-o foaie potrivit de groasa. Taiem foaia in diferite forme si le asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt. Intepam fiecare forma, din loc in loc, cu o furculita. Tava astfel pregatita se da la cuptor la foc mare, pe raftul de sus, timp de 10-15 minute.
Ies niste bicuitei crocanti cu un vag gust de branza de burduf (mie asa mi s-a parut :) ), deliciosi, ce se pot pastra timp de mai multe zile (daca mai apuca :) ).
Pofta buna!
Reteta a fost preluata de pe forumul Fabulous Chicas, unde a fost postata de Kalua.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Scrumbia este de departe cel mai bun peste mancat de mine vreodata. Ori de cate ori fac rost de scrumbie, imi place s-o pregatesc in doua f...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...