vineri, 19 februarie 2010
Salata de ton cu porumb si castraveti murati
Titlul dezvaluie de la inceput aproape toate ingredientele :)
Ingrediente:
- 2 cutii ton in suc propriu (bucati sau maruntit)
- 2 castraveti murati
- 1 conserva mica de boabe de porumb
- 2 galbenusuri (unul crud si unul fiert)
- 100ml ulei
- sare si piper macinat
Tonul se scurge bine de zeama, la fel si boabele de porumb.
Castravetii murati se taie cubulete mici si se storc bine in pumn de zeama.
Din galbenusuri si ulei facem o maioneza groasa. Este prima data cand fac maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud. Pana acum faceam doar din galbenusuri crude cu un pic de mustar. In varianta asta insa trebuie sa recunosc ca imi place mai tare :) De asemenea este prima data cand fac maioneza cu ajutorul unei furculite in locul lingurii de lemn :) Maioneza a iesit perfecta ! :)
Intr-un bol amestecam totul si potrivim de sare si piper. Si gata! Usor, nu? :)
Eu i-am dat fata "comerciala" cu ajutorul unei forme de inimioara pentru turta dulce, un pic umezita cu apa. Am asezat forma pe farfurie si in interiorul ei am indesat bine compozitia cu ton. Apoi am ridicat usor forma, compozitia capatand astfel forma de inimioara.
Se poate servi ca atare sau intinsa pe painica neagra.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...