miercuri, 13 septembrie 2023

Bulete de cascaval


 

   Aceste bulete delicioase de cascaval sunt un aperitiv delicios pentru o masa festiva. Se fac foarte usor si ies multe bucati, in plus sunt aratoase si gustoase. La suprafata sunt usor crocante, iar la interior sunt pufoase 💗
   Din ingredientele enumerate mai jos mie mi-au iesit 68 bulete de marimea unei nuci mari.

*** Ingrediente:
- 300g cascaval
- 400g telemea mai uscata
- 3 oua
- 7 linguri faina
- 1 plic praf de copt (10g)
- ulei pentru prajit


   Intr-un castron am razuit telemeaua si cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici.


   Peste ele am adaugat ouale, faina si praful de copt. Am amestecat totul bine cu mana pana am obtinut o coca usor de modelat si putin lipicioasa.
   In functie de cat de uscata este telemeaua, este posibil sa mai fie nevoie de mai multa sau mai putina faina. Recomandarea mea este ca faina sa fie adaugata putin cate putin si doar pana se ajunge la consitenta recomandata, adica pana cand se formeaza in castron o bila compacta si usor lipicioasa. 


   Din coca am format pe o tava bile mari cat o nuca. Mie mi-au iesit 68 bucati.
   Este necesar acest pas inainte de a trece la prajit deoarece buletele se prajesc repede si nu este timp sa lucrezi cu aluatul in acelasi timp.


   Intr-o craticioara mai inalta am turnat ulei ca pentru gogosi si l-am pus la incins pe foc mic. Buletele se prajesc in baie de ulei si doar cateva o data, astfel incat sa aiba loc sa se roteasca.
   

   Bilele de cascaval au tendinta sa se duca la fund si sa se lipeasca de fundul vasului, dar cu o paleta si miscari usoare pot fi dezlipite si astfel ele urca la suprafata uleiului.


   Trebuie intoarse din cand in cand pentru a se praji pe toate partile si nu trebuie scapate din ochi pentru ca sunt gata repede. La prajit buletele cresc un pic. Nu absorb ulei deloc, deci nu vor fi deloc uleioase.


   Cand au fost aurii pe toate partile, le-am scos cu o paleta intr-o strecuratoare.






Sursa de inspiratie : caietulcuretete.com

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana