vineri, 28 septembrie 2018
Tort musuroi decolorat
Exista in comert o cutie cu praf pentru prajitura "Musuroi de cartita". De la o astfel de cutie mi-a venit ideea pentru acest tort 😄 Eu l-am numit tort decolorat deoarece am ales sa nu fac un blat cu cacao.
Tortul acesta l-am facut pentru sarbatoarea Floriilor 2017, pentru mama si tata, care au nume de floare si isi sarbatoresc ziua onomastica.
Pentru ca am lipsit o vreme indelungata de pe blog, am multe retete in asteptare, chiar din 2017 😊
Revenind la tort, am notat pe hartia pe care am scris reteta ca a fost un tort foarte bun si a fost apreciat de toti cei care l-au gustat ♥
Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua medii
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita esenta de pere
- un praf de sare
***Umplutura:
- 1 plic budinca vanilie
- 400 ml lapte (pentru budinca)
- 3 linguri zahar
- 1 cutie crema pentru cremsnit fara fierbere
- 700 ml lapte rece
- 250 ml frisca lichida vegetala
- 1 borcan mare compot de piersici
***Extra
- 2 linguri zahar
Am pornit cuptorul la 180 grade, caldura sus si jos.
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si cele 6 linguri de zahar. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, unul cate unul si esenta de pere.
Faina am amestecat-o in spuma dulce de oua, lingura cu lingura, amestecand usor cu un tel.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda (diametrul 24 cm), captusita pe fund cu hartie de copt. Tava am bagat-o in cuptor, pe raftul din mijloc, unde am lasat-o 45 minute.
Blatul l-am lasat sa se raceasca bine, fara sa-l scot din tava.
Am preparat budinca de vanilie cu 400 ml lapte si 3 linguri zahar.
Pentru crema am indeplinit instructiunile de pe cutia de praf pentru crema cremsnit. Frisca am batut-o separat, in alt castron, apoi am amestecat-o cu crema de cremsnit.
Piersicile din compot le-am scurs de zeama, apoi le-am taiat cubulete mici si le-am amestecat in budinca de vanilie racorita.
Blatul racit l-am scobit cu grija, avand grija sa las peretii si fundul blatului indeajuns de grosuti. Resturile de blat obtinute, le-am pus in vasul maruntitorului electric si le-am maruntit cu doua linguri de zahar.
Blatul scobit l-am insiropat usor cu zeama de la compotul de piersici, apoi am nivelat in interiorul lui budinca de vanilie amestecata cu bucatele de piersica din compot. Crema de cremsnit amestecata cu frisca am pus-o peste budinca, niveland-o in forma de cupola.
Cupola de crema am imbracat-o cu un strat grosut de blat maruntit cu zahar, apasand usor cu mana.
Am lasat tortul la frigider pana la momentul servirii.
Se feliaza foarte usor, iar in sectiune arata foarte frumos ♥♥♥
Sa ne traiti cu numele, dragii nostri!!!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...