miercuri, 22 noiembrie 2017
Tort de ciocolata cu surpriza
Am in asteptare postarea cu tortul pentru ziua junioarei de anul acesta si eu inca nu am postat tortul facut pentru ea anul trecut. In ritmul asta implineste imediat fata18 ani si eu postez pe blog torturile facute la 13-14 ani 😂 Viteza melcului turbat 😜
Junioara IUBESTE ciocolata. Asta este deja bine stiut. Cu tortul asta, pleznind de atata ciocolata, am reusit s-o dau pe spate 😁 Ciocolata in crema, glazura de ciocolata, brau de ciocolata, ba si interior surpriza de ciocolata! O bomba de ciocolata 😜
Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
***Crema:
- 250 ml frisca vegetala lichida
- 250g crema de ciocolata din comert
***Insiropat:
- 250 ml suc cu aroma de portocale
***Glazura:
- 200g ciocolata amaruie
- 250 ml frisca vegetala lichida
***Decor:
- ciocolatele mici ambalate individual (tip Kinder) - vreo 25 buc rupte in bucati de doua patratele
- bomboane M&M cu interior de ciocolata
Pentru blat am batut spuma tare albusurile. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie confiata. Faina am incorporat-o in spuma dulce cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare de jos in sus.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda (diametru 22 cm), captusita in prealabil pe fund cu hartie de copt. Blatul l-am copt la 180 grade, foc sus si jos, cu ventilatie, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru 45 minute. Cand a fost gata, l-am lasat sa se raceasca in tava in care s-a copt, pana a doua zi.
Mereu coc blaturile cu o seara inainte de umplerea cu crema.
A doua zi am taiat blatul in trei foi.
Am suprapus foile iar una peste alta si am taiat un rotund in mijlocul blatului.
Pentru crema am pus intr-un castron frisca lichida si crema de ciocolata si le-am mixat pana am obtinut crema dorita.
Pe un platou am inceput constructia tortului: foaie > insiropat cu suc cu ajutorul pensulei de silicon > crema > foaie > suc > crema > foaie.
Si micul tortulet extras din mijlocul tortului l-am insiropat cu suc si l-am umplut cu crema de ciocolata, pastrand foaia de deasupra separat, apoi l-am taiat in jumatate, obtinand doua jumatati de cerc = urechiusele tortului.
Pentru ca nu vroiam ca blatul insiropat sa umezeasca bomboanele din interiorul tortului, am imbracat peretii gaurii cu crema de ciocolata din comert si am bagat tortul o ora in frigider.
Dupa aceasta operatiune, am umplut gaura din tort cu bomboane. Gaura am astupat-o cu foaia de blat mica pastrata de la micul tortulet.
Glazura (ciocolata amaruie topita in frisca lichida calduta) am turnat-o pe toata suprafata tortului.
Ciocolatelele le-am rupt in bucati de cate doua patratele si cu ele am "intarit" peretii tortului.
Cu putina frisca am scris o urare sarbatoritei si tortul a fost gata.
A stat la frigider pana in momentul servirii.
Teodora la 12 ani ♥♥♥
Mare i-a fost surpriza cand a taiat tortul si a vazut ca in interior se ascund bomboane de ciocolata 😁 Tare mult i-a placut 😁
La multi ani puiule!!! Sa ai o viata frumoasa si visele tale frumoase sa se implineasca!!!
P.S. Tortul este bomba curata! Daca nu sunteti iubitori de ciocolata infocati, nu il incercati!! 😀
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...