vineri, 21 iulie 2017
Chiftelute coapte de dovlecel cu fulgi de ovaz
Dovlecel este din abundenta in aceasta perioada in gradini, pe tarabe si prin magazine. Din cateva cuiburi plantate obtii o cantitate generoasa de dovlecei, iar pretul lor la vanzare este foarte mic (vorbim de 1 leu bucata sau kilogramul - depinde de unde il cumperi). Acestea fiind conditiile, nu-i de mirare ca asistam in ultima vreme la o adevarata explozie de retete publicate care au vedeta dovlecelul. Ciorbe, compoturi, mancaruri, garnituri, creme, deserturi, salate si alte idei, toate sunt elogiate de cei care le-au preparat si nimeni nu se poate plange ca nu stie ce sa faca cu dovlecel. Cred ca inghetata de dovlecel nu am vazut inca, dar in rest am vazut de toate 😁
Am si eu pe blog cateva retete cu dovlecel, din care mentionez cateva:
Terina de dovlecel cu carne de pui
Dovlecel pane cu tofu afumat
Omleta cu dovlecel
Paste cu mousse de dovlecei
Negerek - budinca de dovlecei (turceasca)
La cele deja postate pana acum, adaug si reteta de fata, care ne-a placut foarte mult ♥♥♥
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii (in jur de 600 - 700 g in total)
- 100 g fulgi fini de ovaz
- 2 oua
- 2 fire usturoi verde
- 2 fire ceapa verde
- marar tocat (eu am avut congelat)
- sare
- piper macinat
- seminte de susan (optional)
Dovleceii i-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari (nu i-am curatat de coaja), apoi i-am stors bine in pumni pentru a scapa de excesul de zeama. Ceapa si usturoiul verde le-am taiat marunt.
Intr-un castron am amestecat bine cu mana toate ingredientele, mai putin semintele de susan.
Cu mana umezita am format chiftele potrivite si le-am asezat intr-o tava captusita cu folie de silicon (se poate inlocui cu hartia de copt).
Deasupra chiftelelor am presarat seminte de susan.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.
La copt chiftelutele isi pastreaza foarte bine forma. Sunt mai bune reci.
Sunt dietetice si foarte usor de facut. Meg de minune si la pachetel.
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Retete fel de fel - Chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...