duminică, 23 octombrie 2016
Pateuri cu branza - dukan style
Reteta de fata este preluata de la o doamna tare harnica si inventiva, pe care am cunoscut-o pe facebook pe un grup Dukan. Numele ei este Cornelia si ii multumesc pentru inspiratie.
Pateurile astea cu branza au fost extraordinar de bune ♥♥♥ Se fac foarte usor si miros senzational ♥♥♥ Cu greu am oprit pofticiosii sa nu dea iama in ele imediat dupa ce le-am scos din cuptor si am fost atent supravegheata pe tot timpul sedintei foto. Imediat dupa ce am oprit aparatul, farfuria a fost goala :D
Daca nu precizezi celui care gusta din ele ca sunt pateuri dietetice, nimeni nu o sa sa realizeze asta. Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
***Foaie:
- 2 oua
- 6 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingura drojdie inactiva
- 1 lingurita rasa faina de konjac
- 200 ml lapte rece
- 1 lingurita rasa sare
***Umplutura:
- 275g branza de vaci degresata (Pilos 0.5% grasime)
- 1 ou
- sare dupa gust
***
- 1 ou pentru uns pateurile
Toate ingredientele pentru foaie se amesteca bine cu un tel sau cu o furculita intr-un castron.
Castronul se baga la frigider pentru 15 minute.
Intre timp se amesteca bine in alt castron compozitia pentru umplutura.
Compozitia obtinuta se intinde uniform in tava standard a aragazului, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Se baga tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare pentru aproximativ 7-8 minute.
Foaia nu trebuie sa se rumeneasca, ci doar sa se inchege. Daca ii puteti ridica un colt cu usurinta si este usor de manevrat, foaia este gata.
Foaia se taie in 9 patrate mari si se imparte pe ele toata umplutura de branza.
Fiecare patrat se indoaie astfel incat sa obtinem triunghiuri umplute. Triunghiurile se ung cu ou batut, cu ajutorul unei pensule.
Se baga iar tava in cuptor, tot pe raftul de sus si la foc mediu spre mare, pana cand pateurile se rumenesc frumos deasupra. Nu au nevoie de foarte mult timp, deci nu lasati cuptorul nesupravegheat!
Sunt foarte bune fierbinti, dar si reci ♥♥♥
Perfecte langa un iaurt la micul dejun sau la pachetel ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...