miercuri, 30 septembrie 2015
Rasturnica aperitiv cu dovlecel si ciuperci
A fost un experiment si a pornit de la o provocare primita pe facebook de la o doamna, se stie ea care, ce mi-a sugerat ca ar fi cazul sa incerc un tort aperitiv.
Chiar un tort nu m-am incumetat sa fac, dar o rasturnica tot am incercat!
Esenta de unt deste minunata la prajituri si m-am gandit ca se va potrivi si in acest blat pentru aperitiv, dar m-am inselat si prin urmare nu va recomand sa folositi esenta decat la deserturi.
Inainte de a trece la treaba, vreau sa va anunt ca site-ul adiograsime.ro ofera reducere 5% oricarui cumparator care precizeaza numele acestui blog, Cristina's World, in casuta de comentarii din pagina de comanda, inainte de a finaliza comanda.
Ingrediente:
- 5 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate psyllium
- 2 linguri gluten
- 1 legatura ceapa verde
- 2 ciuperci mari
- 1 dovlecel mediu
- 1 legatura patrunjel verde
- sare si piper macinat
Dovlecelul l-am taiat cuburi cu tot cu coaja, ciupercile le-am taiat tot cuburi, ceapa verde si patrunjelul le-am taiat grosier.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu cele de psyllium si glutenul.
Albusurile le-am batut spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma galbenusurile.
Cu ajutorul unui tel am incorporat in spuma de oua amestecul de tarate, sare si piper macinat.
Intr-o tava inalta din silicon (23 X 20 cm) am asezat in strat gros legumele amestecate cu verdeata si le-am presarat cu putina sare si piper macinat.
Deasupra legumelor am nivelat compozitia cu oua si tarate.
Tava a stat la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ 50 minute.
Cand a fost gata am scos-o din cuptor si am rasturnat-o pe un fund din lemn.
Ia priviti ce frumos arata ♥♥♥
Se feliaza foarte frumos si in sectiune arata foarte interesant.
A fost bun acest aperitiv si ar fi fost si mai bun daca nu foloseam esenta de unt. Voi sa invatati de la mine si sa nu faceti greseli!
Merge de minune si la pachetel pentru scoala sau serviciu ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...