sâmbătă, 6 iunie 2015
Conopida cu pui, ou si legume la wok
Conopida este o leguma deloc apreciata de foarte multa lume, dar eu o gatesc si o mananc mereu cu mare placere. Mi se pare foarte gustoasa si poate fi gatita in numeroase feluri.
Pe blog apare in multe retete, cateva dintre acestea le enumar mai jos:
"Pizza" cu blat de conopida
Conopida pane - la cuptor
Placinta de conopida cu sunca
Budinca de conopida
Tocanita de pui cu castraveti si conopida murate
Mancarea de fata se face foarte usor, nu necesita cunostinte avansate in ale bucatariei, este foarte buna si satioasa si este conforma atat cu dieta Montignac, cat si cu dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
- un castronel carne fiarta de pui, rupta bucati
- 1 conopida mica
- 1 legatura ceapa verde
- 1 tija telina apio
- 1 ardei kapia rosu
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper negru macinat
Carnea imi ramasese de la un Pui "la rotisor" in punga, la cuptor facut cu o seara inainte. Am curatat-o de pe oase si am rupt-o fasii.
Pentru ca aceasta mancare se face la foc mare si este gata foarte repede, este obligatoriu sa pregatim si sa avem la indemana toate ingredientele necesare. Prin urmare am razuit conopida, am taiat bastonase mici ardeiul capia si tija de telina apio, iar ceapa verde am taiat-o in bucati oblice.
Am pus uleiul in wok-ul incins (sau o tigaie inalta antiaderenta) si am calit 2 minute ardeiul, ceapa si telina apio. Am adaugat si putina sare si piper macinat.
Peste legume am adaugat fasiile de carne si le-am calit impreuna 3 - 4 minute.
La urma am adaugat conopida maruntita si am calit inca 5 minute.
Am adunat intr-o parte a wok-ului toata compozitia si in partea ramasa libera am turnat ouale batute.
Am amestecat mereu ouale, avand grija sa nu ramana ou crud, apoi am amestecat paparada cu restul mancarii.
Mancarea este gata!
S-avem pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...