vineri, 22 mai 2015
Chec alb - dukan style
Acest chec alb a iesit atat de pufos ♥♥♥
Aveam 4 albusuri ramase de la un alt preparat si m-am gandit sa fac un desert simplu din ele. Ce poate fi mai simplu decat un chec? Un chec alb! Cu acest gand in minte, am adunat pe langa albusuri cateva ingrediente care sa nu modifice culoarea alba dorita de mine si m-am apucat de treaba.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera. Contine doar un tolerat - faina de arorut si nu contine tarate de ovaz si nici tarate de grau.
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingura tarate Psyllium
- 1 lingura faina arorut (sau 1 lingura amidon de porumb)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura esenta nuca de cocos
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat esenta si indulcitorul.
Intr-un castronel am amestecat laptele praf, faina de arorut si taratele de psyllium. Acest amestec l-am incorporat in spuma de albusuri cu ajutorul unui tel, cu miscari usoare.
Compozitia am turnat-o intr-o tava din silicon pentru guguluf.
Am bagat tava in cuptorul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru aproximativ 25 minute.
Ceea ce m-a mirat foarte mult, este ca acest chec nu s-a lasat deloc dupa racire. Si-a pastrat forma foarte frumos si se taie foarte usor.
Ei, ia priviti pufosenia asta alba si frumoasa ♥♥♥
O sectiune pentru curiosi:
La sfarsit se poate pudra cu putin lapte praf pentru o fata mai comerciala. La noi nu a mai apucat.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...