sâmbătă, 9 august 2014
Orez din conopida, cu ou si ceapa verde
De foarte multa vreme aveam in plan sa incerc acest orez fals, insa pana acum nu a fost niciodata momentul potrivit. Pentru ca vroiam o garnitura pentru Friptura casei si pentru ca aveam o conopida ce trebuia consumata in cel mai scurt timp, am socotit ca s-au aliniat in sfarsit planetele pentru a incerca mult ravnita reteta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
- o bucatica radacina de ghimbir
- 3 oua
- sare si piper macinat
Conopida am taiat-o bucati mai mici si am maruntit-o cu ajutorul unui robot de bucatarie. Daca nu aveti robot de bucatarie, razuiti conopida pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta am calit un minut, in ulei de masline, ghimbirul razuit si ceapa verde taiata marunt. Am presarat sare si piper negru macinat.
Peste ele am turnat ouale batute si am continuat gatirea, amestecand mereu, pana cand s-a inchegat tot oul.
Am adaugat orezul din conopida si am amestecat usor.
Am continuat gatirea vreo 10 minute, timp in care am amestecat des.
Gata!
Noua ne place asa, mai tare si aproape cruda, dar o puteti gati pana cand ajunge la consistenta dorita.
Este foarte bun acest orez fals si acum se numara printre preferintele noastre ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...