sâmbătă, 9 august 2014
Orez din conopida, cu ou si ceapa verde
De foarte multa vreme aveam in plan sa incerc acest orez fals, insa pana acum nu a fost niciodata momentul potrivit. Pentru ca vroiam o garnitura pentru Friptura casei si pentru ca aveam o conopida ce trebuia consumata in cel mai scurt timp, am socotit ca s-au aliniat in sfarsit planetele pentru a incerca mult ravnita reteta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
- o bucatica radacina de ghimbir
- 3 oua
- sare si piper macinat
Conopida am taiat-o bucati mai mici si am maruntit-o cu ajutorul unui robot de bucatarie. Daca nu aveti robot de bucatarie, razuiti conopida pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta am calit un minut, in ulei de masline, ghimbirul razuit si ceapa verde taiata marunt. Am presarat sare si piper negru macinat.
Peste ele am turnat ouale batute si am continuat gatirea, amestecand mereu, pana cand s-a inchegat tot oul.
Am adaugat orezul din conopida si am amestecat usor.
Am continuat gatirea vreo 10 minute, timp in care am amestecat des.
Gata!
Noua ne place asa, mai tare si aproape cruda, dar o puteti gati pana cand ajunge la consistenta dorita.
Este foarte bun acest orez fals si acum se numara printre preferintele noastre ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...