joi, 7 februarie 2013
Prajitura Claudia
Prajitura de fata a luat nastere din dorinta de a folosi la ceva o jumatate de punga de pesmet, care mai avea o saptamana pana la expirare. Rasfoind o revista veche "Practic in bucatarie", am reperat o reteta de prajitura care suna interesant, prajitura Claudia. Aveam toate ingredientele, prin urmare am pornit la treaba.
Rezultatul? O prajitura aromata si parfumata, cu blat umed, foarte interesanta. Desi gustul este minunat, nu avea deloc fata comerciala si nu te imbia cu nimic sa o gusti. Am taiat-o in patratele si am infrumusetat fiecare bucatica cu un mot de frisca si cateva inimioare de zahar, astfel transformand-o intr-o prajitura "sofisticata" si apetisanta. Mesenii au fost incantati de prezentare si de gust, prin urmare o recomand! Poate o pregatiti pentru ziua indragostitilor
Ingrediente:
- 250g pesmet
- 1 lamaie
- 2 oua
- 300 ml lapte rece
- 2 linguri cacao
- 200g zahar (in reteta e mai putin, dar eu am gustat compozitia si nu era deloc dulce)
- 1 lingura esenta de rom
- 3 linguri apa rece
Am amestecat intr-un castron pesmetul, cacao, laptele, esenta de rom, zeama si coaja de lamaie. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui gris moale.
In alte doua castroane am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu apa si zaharul pana au devenit ca o crema. Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am incorporat in ele crema de galbenusuri. Compozitia rezultata am amestecat-o cu cealalta compozitie, cea cu gris si cacao, si amestecul rezultat le-am turnat intr-o tava unsa cu ulei.
Tava am bagat-o la cuptor la foc moderat, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru aproximativ o ora. Cand prajitura se desprinde de marginea tavii si trece testul scobitorii, tava poate fi scoasa din cuptor.
Am rasturnat prajitura pe o foaie de hartie de copt si am lasat-o sa se raceasca bine.
Rece am taiat-o in bucati potrivite si am ornat fiecare bucatica cu un mot de frisca si cateva inimioare de zahar.
Foarte buna!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...