duminică, 30 septembrie 2012
Peste la cuptor
Reteta aceasta am cules-o de pe forumul elady, unde a fost postata de dr_wise. Este o reteta conforma cu dieta Montignac, faza I.
Pestele facut in acest fel a fost delicios, iar pe sosul format in tava a fost bataie! :)
Eu am folosit macrou si stiuca, dar se poate folosi orice alt peste.
Ingrediente:
- 2kg macrou
- 1kg stiuca
- 1 pahar ulei
- 1 pahar apa
- 1 pahar otet (eu am pus doar jumatate de pahar)
- 1 legatura marar proaspat (eu am pus 2 linguri marar uscat)
Am pornit focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Pestete curatat si spalat l-am taiat in bucati late de 2-3 degete, apoi l-am asezat intr-o tava putin adanca, intr-un singur rand. Peste el am turnat uleiul, apa si otetul, iar mararul l-am presarat deasupra.
Stiuca:
Macroul:
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc potrivit spre mic, pe raftul cel mai de sus al cuptorului. Dupa 20 minute am intors pestele si pe partea cealalta. Am mai lasat tava la cuptor 15 minute si apoi am scos tava din cuptor.
L-am servit imediat si ne-a placut foarte mult. Sosul un pic acrisor este minunat! A fost bataie pe el! In mod sigur vom mai prepara in acest fel pestele!
Si a doua zi pestele a fost minunat. A mers foarte bine la pachetel! Se preteaza foarte bine pentru mic-dejun, pranz, cina, gustare, aperitiv, pachetel la serviciu.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...