vineri, 29 iunie 2012
"Raffaello" cu lapte condensat
Stiu, sunt o gramada de retete pentru aceasta bomboana delicioasa cu nuca de cocos. Fiecare are un pic mai mult de ceva, un pic mai putin de altceva, adaugari de ingrediente, omisiuni de ingrediente...
Ei bine, eu nu am mai facut niciodata pana acum Raffaello si pentru ca sunt multumita de aceasta experienta am decis ca merita sa apara pe blog, pentru aducere aminte si inspiratie ulterioara.
Ingrediente pentru 48 buc:
- 2 cutii lapte condensat (2x390g)
- 300g fulgi nuca de cocos + 50g fulgi nuca de cocos pentru decor
- 4 linguri lapte praf
Intr-o craticioara am infierbantat laptele condensat, fara a-l fierbe. L-am amestecat cu fulgii de cocos si cu laptele praf, avand grija sa nu se formeze cocoloase si apoi am lasat compozitia sa se raceasca bine.
Dupa ce s-a racit, am bagat craticioara in frigider pentru doua ore, pana s-a intarit usor.
Pe o tavita am pus 50g fulgi de nuca de cocos si apoi m-am apucat de modelat bombonele cu mana uda. Fiecare bombonica am tavalit-o prin fulgi de nuca de cocos pana se acoperea pe toate partile, apoi o asezam cu grija pe o tavita.
Iata si productia la hectar:
Tavitele le-am bagat iar la frigider, unde le-am lasat peste noapte.
A doua zi le-am servit si au fost foarte apreciate.
Bineinteles ca se poate adauga in compozitie o foaie de napolitana faramitata si/sau o migdala in centrul fiecarei bombonici, dar eu nu am avut la indemana si nici n-am vrut sa mai aman prepararea acestor bombonele. Au iesit foarte bune si dulci, asa cum le sta bine unor bombonele.
S-aveti pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...