marți, 1 mai 2012
Dovlecei umpluti cu ton
Dovleceii astfel pregatiti au mare succes in familia mea. La prima vedere pare o alaturare cam neinspirata de ingrediente, insa rezultatul este foarte bun si in mod sigur experienta va fi repetata. In plus, reteta este conforma cu dieta Montignac, faza I.
Ingrediente:
- 4 dovlecei tineri
- o conserva de ton maruntit, in suc propriu
- doua rosii de marime mijlocie taiate cubulete sau o jumatate de conserva cubulete de rosii in bulion
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
- telemea sau cascaval
Dovleceii i-am spalat, apoi i-am taiat in jumatate si i-am scobit de miez cu ajutorul unei lingurite.
Ceapa si usturoiul le-am taiat micut si le-am calit in ulei pana au devenit sticloase. Am adaugat cubuletele de rosii in bulion si am lasat la fiert 5 minute, apoi am adaugat si tonul maruntit.
Am potrivit gustul compozitiei cu sare si piper macinat si apoi am adaugat patrunjelul tocat.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt am asezat jumatatile de dovlecei, le-am umplut cu sosul cu ton si deasupra am presarat telemea razuita.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul cel mai de sus, la foc mediu spre mic, timp de 40 minute.
Sunt foarte buni atat calzi cat si reci. Se pot luat chiar si la pachetel la serviciu.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...