vineri, 23 martie 2012
Painea Filozofului
Painea Filozofului este o paine conforma si poate fi mancata in dieta Montignac (faza I), dimineata. Poate fi asociata cu lactate degresate si cu gem conform, fara zahar.
Este foarte usor de facut si nu necesita cunostinte aprofundate de panificatie.
Ingrediente:
- 1 cana tarate
- 1 cana faina integrala de grau
- 1 cana faina integrala de secara sau ovaz
- 1 cana lapte sau iaurt degresat (0.1% grasime)
- 2 albusuri
- un farf lingurita de sare
- o jumatate de lingurita praf de copt
- o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
*** masurati ingredientele cu aceeasi cana sau cu cani la fel
Intr-un bol am pus toate ingredientele si am amestecat cu o lingura de lemn, pana am obtinut o compozitie omogena.
Am captusit o tava de cozonac cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Cu mainile ude am modelat suprafata painii.
Am bagat tava la cuptor pentru 40 de minute, pe raftul din mijloc si la foc mediu spre mare. A rezultat asta:
Dupa ce s-a racit, am taiat painea in felii grosute si am impartit-o in pungulite: 3 felii intr-o pungulita = o portie.
Pungulitele le-am bagat la congelator.
De fiecare data cand vroiam paine la mic-dejunul de a doua zi, scoteam o pungulita din congelator si o lasam in frigider pana dimineata.
Are o textura usor umeda din cauza taratelor. Este foarte buna si foarte satioasa.
Se poate coace si sub forma de briose.
Reteta o am de la Leea, care a postat-o pe forumul pentru femei - FABs.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Un fel de chiftele simandicoase, sau snitele sub acoperire, triungiurile astea au fost foarte apreciate de familia mea, in special de jun...